Kirjojen Yö 2021

Hilpeitä tunnelmia Teatteritalolla. Taitava pianisti ja puhtaasti laulava Tuija Rantalainen esitti yleisölleen eri runoilijoiden teksteihin säveltämiään lauluja. Mielirunoilijoita hänelle ovat Matti Rossi, Ilpo Tiihonen ja Anja Erämaa. Esityksen nimi olikin ”Rakastuin runoilijaan”.

Näyttelijät Maarit Peltomaa ja Juha Veijonen toivat näyttämölle Heikki Lundin kirjoittaman ”Pientä laittoa”- hupaelman. Kliseitä täynnä oleva ottelu avioparin kesken kaivoi esille kaikki mahdolliset riidanaiheet. Taitavat näyttelijät saivat tekstin elämään ja esiin nostetut ongelmat ratkottiin ammattitaidolla.

Kirjailijahaastattelut

Kirjailija, toimittaja J.P.Pulkkinen oli saanut mielenkiintoisia haastateltavia.

Eeva Lennon, Ylen ja muutamien lehtien freelancertoimittajana Pariisissa ja Lontoossa on kirjoittanut kokemuksistaan pari kirjaa. Pulkkinen ohjaili puheliaan Lennonin muistelut kouluajoista Suomessa Pariisiin ja Lontooseen. EU:n hän totesi olevan rauhan tae Euroopassa. Brexit sen sijaan oli selvästi hänen arvostelunsa kohde.

Kari Hotakaisen kanssa keskusteltiin ensin pyöräilystä, sitten maaltamuutosta  ja lopulta kirjoistakin Hotakaisen mielestä kirjaa varten tarvitaan aina tarina, ei välttämättä omakohtainen vaan omaperäinen. Nuorille kirjailijoille ohje; enemmän mielikuvitusta vähemmän tekstiä omasta itsestä.

Johanna Vuoksenmaan esikoisromaani ”Pimeät tunnit” kertoi elämästä 12-vuotiaan tytön näkökulmasta.

Lasten Teatterissa esiintyi hurmaava ”Veikko Vahtikoira”.

Tuija Rantalainen, Juha Veijonen ja Johanna Vuoksenmaa.
J.P. Pulkkinen ja Eeva Lennon.
J.P. Pulkkinen ja Kari Hotakainen.