Kirjojen Yö 2012

Kirjojen Yö pe 10.8.2012
Kirjakaupalla klo 11-16, vapaa pääsy!

Tarleena Sammalkorpi.

OHJELMA:
klo 11  Tuomo Heikkola, musiikkia
klo 11.30 Harry Salmenniemi, vuoden 2012 Kirjakyläpalkinnon saaja
klo 12 Kuurinateatteri, Eino Leinon runoja
klo 13 Lasten tunti; Eija Ahvo, esitys ”Matkalaukku”
klo 14 Kirjailijahaastatteluissa: Martti Anhava, Sirpa Kähkönen, Eeva-Kaarina Aronen ja Siskotuulikki Toijonen
klo 15.30 Eija Ahvo ja Toni Edelmann

Juontajina Tarleena Sammalkorpi ja J-P Pulkkinen.

Martti Anhava.
Tuomo Heikkola.
Siskotuulikki Toijonen.
KuurinaTeatteri.
J.P. Pulkkinen.
Eeva-Kaarina Aronen.

TEATTERITALOLLA  liput 20€
Lippuja myynnissä ennakkoon Sysmässä Kirjakaupalla
ja Torin Infokiskalla!

Minä teen runoa -trio.

klo 19
Minä teen runoa, Pentti Saarikoski

Pentti Saarikoski janosi julkisuutta ja tunsi kuuluvansa runoilijoiden etujoukkoon. Hänestä tulikin valovoimainen mediapersoona. Kuinka runoilija tuli toimeen julkisuuden kanssa? Esitys kattaa Saarikosken nuoruuden 50-luvun puolivälistä aina hänen vanhuutensa päiviin 80-luvulle. 

Lavalla: Raimo Grönberg, Hanna Vahtikari ja Kai Bäckström. Ohjaaja Jari Hietanen.

klo 20.30 Niitylle minä sinut veisin, Tommy Tabermann

Toni Edelmann, eräs suomalaisen teatteri- ja elokuvamusiikin merkittävimpiä säveltäjiä, kertoo miten tämä esitys syntyi: 1980-luvulla kielsin itseltäni Tommyn runot. Viha johdatti silloin elämääni, ne runot eivät mahtuneet siihen.

Silti suhteeni Tommyyn säilyi aina hyvänä. Tapasimme silloin tällöin ja joskus jopa esiinnyimme yhdessä. Hän lausui ja minä soitin taustalla hiljaista musiikkia. Pidin hänen tavastaan lausua omia runojaan. Joskus tapasimme myös Lauttasaaressa nyrkkeilysalilla. Kävin kuuntelemassa myös muiden sävellyksiä hänen runoihinsa.

Kun Eija Ahvo täytti 50 vuotta, pyysi Tommy minua säveltämään juhlaa varten runon “Lempeys”. En silloin osannut lukea sitä, halusin yhä kohdata negatiivisuutta ja saada siitä vihalleni polttoainetta.

Syksyllä 2009 sain tiedon Tommyn pahanlaatuisesta aivokasvaimesta, päätin lopettaa koko projektin. Joulun alla tapasin Tommyn Café Engelissä, hän kannusti minua jatkamaan työtäni. Hän halusi että toteutamme esittelemäni suunnitelman. Hän hyväksyi sen ja ehdotti nimeksi “NIITYLLE MINÄ SINUT VEISIN”. Työryhmä olisi Tommy, Eija Ahvo, Susanna Haavisto, Juha Tikka ja minä.

Kävi niin kuin kävi. Tommyn äkillinen poismeno heinäkuussa 2010 muutti suunnitelmat. Estradille jäi neljä – tai ehkä sittenkin viisi.”

Lavalla: Eija Ahvo, Susanna Haavisto, Toni Edelmann ja Juha Tikka.

HUOM! Villa Sarkiassa klo 18-19 on tavattavissa siellä elokuussa majailevat baski Goiaz Labandibar Arbeilatz ja suomalainen Juho Nieminen. Lisäksi paikalla Harry Salmenniemi. Juontajana toimii Kaisa Kaakinen.

Ilta jatkuu Rantaterassilla suurilla jameilla!

Sysmäläiset soittajat ja heidän vieraansa ympäri maata yhteisjameissa alkuillasta aamun tunneille. Eri ikäpolvien ja musiikkityylien kohtaamisessa lähemmäs kolmekymmentä musikanttia.

Mukana mm. Aimo, Särkilähden Saha ja Mylly Oy, Tuomo Heikkola & U-Bayou, Los Olvidados.

Tämän vuoden tapahtumaa tukivat:
WSOY, Hämeen Taidetoimikunta, Taiteen Keskustoimikunta, Sysmän Kunta ja S-Hämeenmaa.