Kirjakyläpäivät 2024

Vuonna 2024 Kirjakyläyhdistyksen tavoitteena on jakaa lukemisen iloa ja siksi kirjakyläpäivien teemaksi on valittu Hyvän mielen kirjallisuus eli toisin sanoen feelgood. Se tarkoittaa esimerkiksi romanttisia viihderomaaneja, pehmeäksikeitettyjä dekkareita ja humoristista kertomakirjallisuutta. Iloksemme voimme paljastaa nyt, että Kirjakyläpäivien avaajaksi on tulossa runoilija ja luontoneuvoja Heli Laaksonen. Kirjailijavieraiksi saapuvat Liina Putkonen ja Maija Kajanto, joita haastattelee itsekin silkkaa feelgoodia kirjoittava Elina Pulli. Lisäksi Sysmään ajelee Liedosta saakka lasten- ja aikuistenkirjailija sekä kolumnisti Roope Lipasti, jonka nokkelat romaanit naurattavat kaiken ikäisiä.

Kaikilta kesän vierailta ehtii vielä tänä keväänä ilmestyä uusi kirja. Putkonen jatkaa Kielokoski -kirjasarjaansa ja Kajanto päättää kirjalla Sitruunakevät neliosaiseksi kasvaneen Kahvila Koivu -sarjan. Lipastin toinen aikuisille suunnattu historiallinen romaani ilmestyy huhtikuussa. Luutnantti Ströbelin istumajärjestys -kirjan tapahtumat sijoittuvat Turkuun ja 1600-luvun jälkipuoliskolle. 

Kirjakyläpäivien oheisohjelmaa suunnitellaan parhaillaan. Lapsille keksimme jotain kivaa ja hyvän tunnelman luomiseksi vaaditaan mukaan myös musiikkia. Toivomme mukaan lähialueella kirjoja julkaisseita kirjailijoita ja paljon ennestään tuttuja myyjiä. Ainakin Brahen ja Kyyhkyrinteen antikvariaatit ovat jälleen tulossa ja muutama viime kesänä ensimmäistä kertaa mukana ollut pienmyyjä innostui tapahtumastamme varaten myyntipaikan jo viime kesänä pois lähtiessään. 

Sysmän kirjakyläpäivät vaalii perinteitä, mutta yrittää aina keksiä jotain uutta ja virkistävää. Pienet ja sympaattiset kirjakyläpäivät ovat tavoitteena. Rikkauksia ei tapahtumalla tavoiteta, mutta lukemisen ilo ja kirjalöydöt ovatkin tärkeämpiä. Sekä ne kohtaamiset ja hymyt. Ja keskustelut kirjoista ja kirjoittamisesta.