KIRJOJEN YÖ 2019

TEATTERI-ILTA Teatteritalolla 2.8.

Syntisäkki, pirullinen luomiskertomus.                                                                                 Tarina kolinasta, jota myös musiikiksi kutsutaan.                                                               Esitys Kari Hotakaisen ”Syntisäkki” -romaanin (1995) pohjalta.

Esitys on muodoltaan tarinallinen blues-iltama, jossa kaksi jumalallisen perkeleellistä tarinankertoja-muusikkoa muistelee legendaarisen Kolkko-Joosepin elämänvaiheita ja virittää väliin tarinasta innoittuneita kappaleita, joista suurin osa on Hotakaisen ”Kalikkakasa” -valikoiman (2000) runoihin sävellettyjä uusia juurilauluja. Sävellyksistä vastaa Petri Keinonen. Mukana esityksessä on myös vanhoja deltablues-klassikoita (Robert Johnson, Blind Willie Johnson, Lead Belly).

Kantaesitys Sysmän Kirjojen Yö -tapahtumassa. Esitys on muodoltaan ravintolateatterin ja bändikeikan hybridi ja kestoltaan noin 1,5 tuntia (sis. väliajan).

Kuvassa työryhmä vas.
(kuva Aleksi Hakanpää)

Petri Keinonen (sävellys, laulu ja kitarat)

Samuli Reunanen (dramaturgia ja ohjaus)

Johannes Korpijaakko (puhe ja rummut)

Liput 25 €. Lippujen myynti Sysmän Kuva, Sysmäntie 32

Tiedustelut ja ennakkovaraukset puh. 040 5592236 tai pirjo.aartolahti@aartolahti.com

HUOM!  LASTEN TUNTI JA KIRJAILIJAHAASTATTELUT
Kirjakaupalla 3.8. Vapaa pääsy

Lastentunti klo 11 ja klo 15.
Kirjailijahaastattelut klo 12-15.

Kirjojen Yön sadunkerrontaa

Runoilija ja sadunkertoja Pia Krook Pirkanmaalta saapuu kertomaa lapsuuden lempitarunsa, Maijaliisa Kauppisen kirjoittamat ja kuvittamat satukirjat metsähiiri Mössö Urhoollisesta (klo 11) ja Tilli Mössönpojasta (klo 15).

Mössö Metsähiiri on yksinäisyydessään pulskistunut vanhapoika, jota Nyppylänmäen eläinväki tuolloin tällöin kiusaa. Lopulta Mössö päättää näyttää rohkeutensa ja tehdä todellisen uroteon kaikkien yhteiseksi helpotukseksi. Uhmakas Tilli Mössönpoika puolestaan koettaa käpäliensä kantavuutta ja karkaa kotikannon vilinästä. Seikkailuretkellään hiirisisarusten kuopus kohtaa tienoon eri otuksia ja oppii ymmärtämään näitten tunteita.

Luonnonkielisiä mielikuvitustarinoita ovat tervetulleita kuuntelemaan kaikenikäiset, niin vaavit kuin vaaritkin! Pienet helistin-soittimet ja runolaulut siivittävät kertomuksia. Lopuksi kuulijat saavat piirustaa tai maalata omia tunnelmiaan tuoreeltaan.

Kuvassa alla Pia Krook. Kuva: Raija Koo.

Alakuvassa vas. toimittaja J.P. Pulkkisen haastateltavina olleet kirjailijat Laura Lindstedt (Jarkko Mikkonen)  ja Riina Katajavuori (kuva Markko Taina).