KIRJOJEN YÖ 2019

TEATTERI-ILTA Teatteritalolla 2.8.

Syntisäkki, pirullinen luomiskertomus.                                                                                 Tarina kolinasta, jota myös musiikiksi kutsutaan.                                                               Esitys Kari Hotakaisen ”Syntisäkki” -romaanin (1995) pohjalta.

Esitys on muodoltaan tarinallinen blues-iltama, jossa kaksi jumalallisen perkeleellistä tarinankertoja-muusikkoa muistelee legendaarisen Kolkko-Joosepin elämänvaiheita ja virittää väliin tarinasta innoittuneita kappaleita, joista suurin osa on Hotakaisen ”Kalikkakasa” -valikoiman (2000) runoihin sävellettyjä uusia juurilauluja. Sävellyksistä vastaa Petri Keinonen. Mukana esityksessä on myös vanhoja deltablues-klassikoita (Robert Johnson, Blind Willie Johnson, Lead Belly).

Kantaesitys Sysmän Kirjojen Yö -tapahtumassa. Esitys on muodoltaan ravintolateatterin ja bändikeikan hybridi ja kestoltaan noin 1,5 tuntia (sis. väliajan).

Kuvassa työryhmä vas. (kuva Aleksi Hakanpää)

Petri Keinonen (sävellys, laulu ja kitarat)

Samuli Reunanen (dramaturgia ja ohjaus)

Johannes Korpijaakko (puhe ja rummut)

 

KIRJAILIJAHAASTATTELUT Villa Sarkiassa 3.8.

Lastentunti klo 11 ja klo 15   Kirjailijahaastattelut klo 12-15.

Runoilija ja sadunkertoja Pia Krook (kuva  Raija Koo) Pirkanmaalta saapuu kertomaan lapsuuden lempitarunsa, Maijaliisa Kauppisen kirjoittamat ja kuvittamat satukirjat metsähiiri Mössö Urhoollisesta ja Tilli Mössönpojasta.

 

 

 

 

Vas. Toimittaja JP Pulkkisen haastateltavina  kirjailijat Laura Lindstedt (Jarkko Mikkonen)  ja Riina Katajakoski (kuva Markko Taina).